понеділок, 7 січня 2019 р.

Форми зворотного зв'язку

Як безкоштовно поставити на сайт форму зворотного зв'язку

Нещодавно в терміновому порядку знадобилося поставити на один зі своїх сайтів форму зворотного зв'язку. Природно, захотілося зробити це безкоштовно. Пошукав в Мережі. Інформація, як завжди, знайшлася. 

Як безкоштовно поставити на сайт форму зворотного зв'язку? Думаю, що це питання виникає не тільки у мене. Тому вирішив написати про це пост для загальної користі. Отже, читаємо далі. 

У тих, хто займається сайтосотвореніем непрофесійно, а так, коли-ніколи, час від часу, періодично виникає питання "Як поставити на HTML-сайт форму зворотного зв'язку?"

Зрозуміло, що на безкоштовному хостингу без підтримки PHP зробити це неможливо, якщо тільки не скористатися безкоштовними веб-сервісами, які дозволяють налаштувати і згенерувати код форми зворотного зв'язку, який потім слід вставити в свій сайт. 

Можливі кілька варіантів. 

Один з них - створення форми зворотного зв'язку за допомогою Google Docs . 

Вам знадобиться обліковий запис  Gmail . Якщо він у Вас вже є, авторизуйтесь в сервісі Google Docs . Там шукайте, де написано "Нова форма". Ідіть за цим посиланням, і приступайте до створення форми. Вгорі побачите меню, де є команда Форма, туди і йдіть.

Процедура створення та налаштування форми в Google Docs досить проста. В кінці Вам потрібно буде скопіювати HTML-код, який слід вставити в свою веб-сторінку. Наприклад, в блогерів для цього служить спеціальний віджет для вставки HTML-коду. На Вашій сторінці з'явиться контактна форма, а повідомлення з неї будуть приходити Ва на пошту Gmail. 

До речі, для створення більш привабливої форми, ніж може запропонувати Google Docs, можна скористатися безкоштовним сервісом JotForm . Тут можна легко створити форму будь-якої складності. Щоб використовувати отриману форму в Google Docs її потрібно зберегти в форматі Зберегти форму можна в форматі таблиць Google. Hа сайті JotForm є приклади, допомога, форум.

Немає коментарів:

Дописати коментар