середу, 9 січня 2019 р.

Практ. роб. 1. «Поняття документа та його функції»




Практ. роб. 1. «Поняття документа та його функції»

Завдання. Самостійно створити презентацію за таким сценарієм.

СЦЕНАРІЙ ПРЕЗЕНТАЦІЇ  
«Призначення та класифікація документів»

Слайд 1. Заголовок(розмір: 44 пт): Що таке документ?(одразу створіть пароль і збережіть цей файл). Підзаголовок(розмір: 32) пт): П.І.Б учня(-иці), котрий створює презентацію, клас, час та дата створення. Ілюстрації: зразки  заяв випускників на здачу ЗНО. Анімація для переходу на другий слайд.
Результат пошуку зображень за запитом "ділові документи"
Слайд 2. Заголовок: Яке означення документа? Текст(розмір: 22 пт): Означення документа скопіювати з вікіпедії. Ілюстрації: схему класифікацій документів взяти з Інтернету (без анімації). Анімація для переходу на третій слайд.
Пов’язане зображення

Результат пошуку зображень за запитом "ділові документи"
Слайд 3. Заголовок: Яке призначення документа? Текст: Документ призначений для: створення рішень; збору  підстав для висновків; для проектування і підтвердження об’єкту або події;  аналітико-синтетичної обробки даних; збереженню даних; пошуку та архівуванню даних;  поширенню та використанню інформації в суспільстві про живі та неживі об’єкти; тощо. Ілюстрації: анімація у вигляді швидкої зміни декількох ілюстрацій, на яких є журнали обліку різних видів. Анімація переходу на 4 слайд.
Результат пошуку зображень за запитом "властивості документів"
Слайд 4. Заголовок: Що таке документообіг? Текст: Характеристики  поняття документообігу взяти з Інтернету. Ілюстрації: схеми або списки ознак документообігу.
Результат пошуку зображень за запитом "поняття документообігу"

Результат пошуку зображень за запитом "поняття документообігу"
Слайд 5. Заголовок: Які основні функції документа? Текст: Список основних функцій документа взяти з Інтернету. Ілюстрації:  анімована зміна трьох різних  чеків про покупку товарів. Анімація для переходу на 6 слайд.
Результат пошуку зображень за запитом "властивості документів"
Слайд 6. Заголовок: Що таке документознавство? Текст: Означення складових елементів документознавства взяти з вікіпедії? Ілюстрації: Зразки карток  читачів бібліотеки. Анімація для переходу на 7 слайд.

Слайд 7. Заголовок: Яка різниця між оригіналом та копією документа? Текст: Зміст  різниці оригіналу та копії документів. Ілюстрації: зразок  копії та оригіналу документа.
Результат пошуку зображень за запитом "властивості документів"
Слайд 8. Заголовок:  Що означає термін: підписувач документа? Текст:  Перелік осіб, які підписують документи? Ілюстрації: зразки підписів на протоколах або документах. Анімація для переходу на 9 слайд.

Схема розташування реквізитів документа
Результат пошуку зображень за запитом "властивості реквізитів документів"

Результат пошуку зображень за запитом "властивості реквізитів документів"Слайд 9. Заголовок(з анімацією):  Що означає термін: реквізити документа? Текст: Перелік обов’язкових  реквізитів документа. Ілюстрації: зразки реквізитів на документах. Анімація для переходу на 10 слайд.
Слайд 10. Заголовок(з анімацією):  Що означає термін: адресат документа?  Текст: Основні характеристики адресатів документа. Ілюстрації: зразок адресата в документі. Анімація для переходу на 11 слайд.
Результат пошуку зображень за запитом "Основні характеристики адресатів документа."
Слайд 11. Заголовок: Які основні правила оформлення документа? Текст: Перелік основних правил оформлення документа. Ілюстрації: зразки проїзних документів та квитків на літак та потяг. Анімація для переходу на 12 слайд.
Результат пошуку зображень за запитом "Основн формуляри документа."
Слайд 12. Заголовок(з анімацією): Які характеристики оформлення адміністративних документів? Текст: Стилістичні вимоги до документів. Ілюстрації: зразки страхових договорів. Анімація переходу на 13 слайд.
Слайд 13. Заголовок(з анімацією): Які стандарти до збереження документації? Текст: Перелік основних вимог до архівування документації. Ілюстрації: зразки кошторисів до архівування проектів. Анімація для переходу на 14 слайд.
Результат пошуку зображень за запитом "поняття документообігу"
Слайд 14. Заголовок(з анімацією): Що таке формуляри документів? Текст: Основні характеристики  формулярів та шаблонів документа.  Ілюстрації: Список форматів, в яких можна зберегти електронний документ. Анімація для переходу на 15 слайд.
Результат пошуку зображень за запитом "Основн формуляри документа."
Слайд 15. Заголовок:Що таке уніфікована система документації? Текст: Перелік основного начиння  уніфікованої системи документації. Ілюстрації: фото зразків внутрішніх  наказів по закладу. Анімація для переходу на 16 слайд.
Слайд 16. Заголовок: Для яких документі вимагається бібліографічний список додатків? Текст: Основні характеристики бібліографічних списків та додатків в документі. Ілюстрації: фото додатків до наказу. Анімація для переходу на 17 слайд.
Слайд 17. Заголовок: Який зміст має бути в означенні поняття документа? Текст: В Україні офіційно прийняті три визначення документа, зафіксовані в деяких Державних стандартах (ДСТУ): ДСТУ 2392-94: «Документ — записана інформація, яка може розглядатися як одиниця під час здійснення інформаційної діяльності». ДСТУ 3017-95: «Документ — матеріальний об'єкт з інформацією, закріпленою створеним людиною способом для її передавання в часі та просторі». ДСТУ 2732:2004:  «Документ — інформація, зафіксована на матеріальному носії, основною функцією якого є зберігати та передавати її в часі та просторі.». Ілюстрації: фото свідоцтва про повну середню освіту. Анімація на 18 слайд.
Слайд 18. Заголовок: Які властивості документів? Текст: Перелік найбільш значимих властивостей:
 1) атрибутивність, тобто наявність невід'ємних складових, без яких він не може існувати;
2) функціональність — призначення для передачі інформації в просторі й часі;       3) структурованість — тісний зв'язок елементів і підсистем, що забезпечує єдність і цілісність документа.. Ілюстрації: фото документа. Анімація для переходу на 19 слайд.
Слайд 19. Заголовок: За якими ознаками вирізняють ділові документи? Текст: Перелік основних ознак документа за  Кушнаренко. Ілюстрації: фото та зразки витягів із судових рішень по справах. Анімація для переходу на 20 слайд.
Слайд 20. Заголовок: Які загальні функції у ділового документа? Текст: Перелік загальних функцій ділового документа. Ілюстрації: фото статутів громадських організацій. Анімація для переходу на 21 слайд.
Результат пошуку зображень за запитом "ділові документи"
Слайд 21. Заголовок: Які спеціальні функції  у ділового документа?  Текст: Перелік спеціальних функцій ділового документа. Ілюстрації: зразки  звітів про виконані роботи. Анімація для переходу на 22 слайд.

Слайд 22. Заголовок: Що означає інформаційна функція документа? Текст: Перелік  назв документів, що мають головною інформаційну складову документа . Ілюстрації: фото зразків звітів. Анімація для переходу на 23 слайд.
Слайд 23. Заголовок: Що означає комунікативна функція документа? Текст: Перелік  назв документів, що мають головною комунікативну складову документа . Ілюстрації: фото зразків угод, меморандумів. Анімація для переходу на 24 слайд.
Слайд 24. Заголовок: Що означає комулятивна функція документа? Текст: Перелік  назв документів, що мають головною комулятивну складову документа . Ілюстрації: фото зразків переліків та упорядкованих документів.
Слайд 25. Заголовок: Що означає управлінська функція документа? Текст: Перелік  назв документів, що мають головною регуляторну складову документа . Ілюстрації: фото зразків розпоряджень, положень, приписів.
Слайд 26. Заголовок: Що означає пізнавальна функція документа? Текст: Перелік  назв документів, що мають головною пізнавальну складову документа . Ілюстрації: фото зразків патентів, монографій, дисертацій, авторефератів.
Результат пошуку зображень за запитом "ділові документи"Слайд 27. Заголовок: Що означає правова функція документа? Текст: Перелік  назв документів, що мають головною правову складову документа . Ілюстрації: фото зразків законів, указів.
Результат пошуку зображень за запитом "універсали"
Слайд 28. Заголовок: Що означає загально-культурна функція документа? Текст: Перелік  назв документів, що мають головною загально-культурну складову документа . Ілюстрації: фото зразків сценарії ритуальних церемоній, докуметальних відео.
Слайд 29. Заголовок: Що означає меморіальна функція документа? Текст: Перелік  назв документів, що мають головною меморіальну складову документа . Ілюстрації: фото зразків універсалів, грамот, старих рукописів.

Результат пошуку зображень за запитом "універсали"
Слайд 30. Заголовок: Що означає гедонічна функція документа? Текст: Перелік  назв документів, що мають головною гедонічну складову документа . Ілюстрації: фото зразків вітальних листівок, мистецьких видань.
Результат пошуку зображень за запитом "властивості документів"
Слайд 31. Заголовок: Що означає статистична  функція документа? Текст: Перелік  назв документів, що мають головною статистичну складову документа . Ілюстрації: фото зразків підсумкових бюджетів, аналітичних видань.
Слайд 32. Заголовок: Що означає рух  документа? Текст: Перелік  вхідних та вихідних властивостей документів, що мають головною рухову складову документа . Ілюстрації: фото зразків підсумкових кошторисів,  бюджетів, систематичних видань.




Під час вивчення документів особа може перебувати в різних психічних станах, а саме:
https://ppt-online.org/279442

Результат пошуку зображень за запитом "властивості документів"

Немає коментарів:

Дописати коментар