пʼятницю, 17 травня 2019 р.

Операційна база з теми «Реляційна база даних»


Операційна база
з теми «Реляційна база  даних»

Термінологічний словник з теми "Бази даних та СУБД"

·         База даних, системи керування базами даних;
·         Рівні абстракції даних 
·         Банк даних
·         Моделювання даних 
·         Наука про дані  
·         Модель вкладених множин даних
·         Унікальний ключ
·         MySQL  Microsoft SQL Server
·         База даних XML



Нижче наведено перелік типи елементів керування, 
які можна використовувати в базах даних Access.

Для чого використовують  елемент керування «Текстове поле»?

Використання поля для відображення тексту, чисел, дат, часу та записів поля. Текстове поле можна прив'язати до одного поля базової таблиці або запиту. Якщо додати текстове поле, яке обмежується полем, то воно буде оновлено.Можна змінити значення в полі у підпорядкованій таблиці або запиту, достатньо ввести нове значення в текстовому полі. За допомогою текстового поля можна також відображати обчислені значення.

Для чого використовують  елемент керування «Підпис»?

Використання елементів керування підпису, що містять текст, постійні. За замовчуванням елементів керування, які можна відображати дані мають елемента керування етикетки автоматично додається. За допомогою цієї команди можна створювати окремі наклейки для заголовків і отримувати інструкції у формі.

Для чого використовують  елемент керування «Кнопка»?

Використовуйте команди кнопки елементів керування, щоб активувати макрос або процедуру Visual Basic. Також можна вказати адреса гіперпосилання, який буде відкрито після натискання кнопки користувачем.

Для чого використовують  елемент керування «Вкладка»?

Використовуйте вкладку з елементів керування для створення ряду вкладок сторінок у формі. Кожна сторінка може містити кілька інших елементів керування для відображення інформації. Елемент керування вкладками працює дуже схоже багато діалогові вікна параметрів або windows аркуш властивостей у програмі Access, якщо користувач вибере іншу вкладку, у програмі Access відобразиться елементів керування, які містяться на цій вкладці.

Для чого використовують  елемент керування «Посилання»?

Додавання гіперпосилання в елементі керування підпис до сітки макета форми за допомогою параметра керування посилання або гіперпосилання. У  гіперпосиланні може містити уніфікований покажчик ресурсу (URL), який  вказує на розташування в Інтернеті, локальної інтрамережі або на локальному диску. Його можна також використовувати як  ім'я файлу через універсальне іменування (UNC). Наведіть вказівник миші на файл на сервері до локальної мережі (ЛОМ) або на дисках локального комп'ютера. Посилання запрацює, якщо навести вказівник миші на файл, веб-сторінки або навіть інший об'єкт у поточній базі даних і відкрити його. Кнопки у групі елементи керування на стрічці відкривається діалогове вікно Додавання гіперпосилання.

Для чого використовують  елемент керування «Елемент керування браузера»?

Використання браузера для відображення вмісту з веб-сторінок безпосередньо у формі. За допомогою браузера для відображення, наприклад, на карту адресу, що зберігається в таблиці. Елемент керування браузера можна прив'язати до полів у джерелі записів до форми за допомогою елемента керування та  властивості Джерело елемента керування.

Веб-браузері елементи керування доступні в програмі Access 2010 і пізніших версій.

Для чого використовують  елемент керування «Навігація»?

Використання навігаційного елемента керування для надання переходу до різних форм та звітів в базі даних. Навігаційне керування забезпечує інтерфейс схожий на вміст на веб-сайти з кнопками та вкладками, і навіть схожий  до веб-сайту.

Для чого використовують  елемент керування «Група параметрів»?

Використовуйте групу  параметрів із елементів керування, вони містять перемикачі кнопок, перемикачів або встановіть прапорці. Ви можете призначати окреме числове значення кожної кнопки або прапорця.  Додати до групи. Якщо у вас є кілька прапорців і кнопки в групі, можна вибрати лише одну кнопку або установіть прапорець по черзі та значення, що призначені для кнопки або прапорця, воно стає значенням для групи елементів керування. Якщо ви помилково призначили такі самі значення більше ніж для однієї кнопки або установили прапорець, тоді всі кнопки та прапорці, мають однакове значення виділено, якщо клацнути будь-яку з них. Можна вибрати одну із кнопок або прапорці у групі значення за промовчанням для групи. Якщо ви зв'язали групи елементів керування в поле базового запиту або таблиці, можна настроїти нове значення в полі, вибравши кнопки або прапорця у групі.

Для чого використовують  елемент керування «Розрив сторінки»?

Використовуйте розрив сторінки для розділення між сторінками у формі кількох сторінок.

Для чого використовують  елемент керування «Поле зі списком»?

За допомогою елемента керування  поле зі списком , можна отримати список  потенційних значень для елемента керування, а повідомлення можна редагувати в текстовому полі. Щоб створити список, можна ввести значення для поля зі списком, івикористати властивість «Джерело рядків». Також можна вказати таблиці або запиту як джерела значень у списку. У програмі Access відобразиться вибране значення у текстовому полі. Якщо клацнути стрілку праворуч від поля зі списком, Access відображає значення у списку. Виберіть нове значення у списку, щоб скинути значення в елементі керування. Якщо ви зв'язали поле зі списком в поле базової таблиці або запиту, можна змінити значення в полі, вибравши нові значення у списку. Якщо зв'язати багатозначне  поле зі списком, у програмі Access відобразиться список із прапорцями, щоб дозволити користувачу щось вибрати із кількох значень. Кілька стовпців можна прив'язати до списку, і можна приховати одну або кілька стовпців у списку за допомогою встановлення ширини стовпця до 0. Можна зв'язати фактичне значення в елементі керування на приховані стовпці. Під час закриття списку кількома стовпцями, у програмі Access відобразиться значення в першому стовпці, ширину яких перевищує 0. У програмі Access відобразиться всіх ненульове ширини стовпців під час відкриття у списку.

Для чого використовують  елемент керування «Лінія»?

Використання елемента керування лінії треба тоді, коли необхідно додати рядки до форми або звіту, щоб покращити вигляд.

Для чого використовують  елемент керування «Кнопка-перемикач»?

За допомогою перемикача кнопки елементів керування утримуйте повідомлення та вимкнення логічне значення true або false, або так і немає значення. Коли ви натискаєте кнопку-перемикач, її значення стає -1 (для представлення на, значення true або так), а кнопка натиснутою. Натисніть кнопку ще раз і її значення стає 0 (представляла вимкнуто, значення false, або ні) і кнопку повертається до звичайного. Можна додати кнопку-перемикач Група та призначити кнопку для унікальних числових значень. Якщо ви створюєте групи з кількома елементами керування, вибравши нові перемикач, тоді видаліть будь-який раніше створений  перемикач. На новий перемикач установіть прапорець у групі (якщо інші кнопки та прапорці в групі також такі самі значення). Якщо ви зв'язали перемикач  в полі базової таблиці або запиту, можна натискати значення в поля, натиснувши кнопку-перемикач.

Для чого використовують  елемент керування «Список»?

За допомогою елемента керування ' ' список містить перелік потенційних значення для елемента керування. Щоб створити список, можна ввести значення в полі властивості Джерело рядків у списку. Також можна вказати таблиці або запиту як джерела значень у списку. Список коробки відкриті та доступу вибраного значення у списку буде виділено. Вибрати нове значення у списку, щоб скинути значення в елементі керування. Якщо ви прив'язати список до поля базової таблиці або запиту, можна змінити значення в полі, вибравши нові значення у списку. Якщо зв'язати список із багатозначних полів, у програмі Access відобразиться список із прапорцями, щоб дозволити користувачу, щоб вибрати кілька значень. Кілька стовпців можна прив'язати до списку, і можна приховати одну або кілька стовпців у списку за допомогою встановлення ширини стовпця до 0. Можна зв'язати фактичне значення в елементі керування на приховані стовпці. У програмі Access відобразиться ненульове ширина всі стовпці, які вписуються в межах визначеного ширину елемента керування. Якщо вільний елемент керування список», ви можете дозволити користувача, щоб вибрати кілька значень у списку (також називається множинним списку).

Для чого використовують  елемент керування «Прямокутник»?

Додавання із заливкою або  прямокутників без заливки до форми, щоб покращити вигляд за допомогою елемента керування «прямокутник». За допомогою цього елемента керування, наприклад, щоб візуально групування різних елементів керування.

Для чого використовують  елемент керування «Прапорець»?

За допомогою елемента керування «прапорець» на утримання повідомлення та вимкнення логічне значення true або false, або так і немає значення. Коли ви вибираєте прапорця, її значення стає -1 (для представлення на, значення true або так), а позначка відображається в полі. Установіть прапорець поруч із пунктом ще раз і її значення стає 0 (представляла вимкнуто, значення false, або ні), а позначку зникає з поля.

Для чого використовують  елемент керування «Вільна рамка об'єкта»?

Використовуйте  вільна рамка об'єкта, щоб додати об'єкт з іншої програми, яка підтримує зв'язування та вбудовування об'єктів (OLE). Об'єкт стає частиною форми, не є частиною даних з базової таблиці або запиту. Можна додати зображення, звуки, діаграм або слайди, щоб покращити форми. Якщо об'єкт діаграму, можна вказати запиту як джерела даних для діаграми, і у зв'язку з відображення діаграми на поточному записі у вигляді один або кілька значень полів.

Для чого використовують  елемент керування «Вкладення»?

Цей елемент треба, щоб зв'язати це поле вкладення з основними  даними за допомогою елемента керування вкладенням. Цей елемент керування, можна використовувати, наприклад, щоб відобразити зображення або вкласти інші файли. У поданні форми цей елемент керування представлено керування вкладеннями діалогового вікна, де можна вибрати видалення та перегляд кількох вкладення файлів, які зберігаються в базовому полі.

Для чого використовують  елемент керування «кнопка «Параметри»?

Цей елемент керування варто використовувати для керування «перемикачем» (іноді її називають перемикач) провести повідомлення та вимкнення логічне значення true або false, або так і немає значення. Якщо вибрати перемикач, її значення стає -1 (для представлення на, значення true або так), а кола заповнену відображається в центрі кнопки. Натисніть кнопку ще раз і її значення стає 0 (представляла вимкнуто, значення false, або ні), а заповнена круг зникне.

Для чого використовують  елемент керування «Підформа/підзвіт»?

За допомогою цього елемента керування Підформа/підзвіт вбудовують інші форми або звіту в поточному поданні. Підформу або підзвіт можна використовувати для відображення даних із таблиці або запиту, пов'язаний із даними головної форми. Access підтримує зв'язок між головну форму й підформу або підзвіт для вас.

Для чого використовують  елемент керування «Зв'язаний об'єкт рамки»?

Використання кадру зв'язаний об'єкт для відображення та редагування поле об'єкт OLE з основних даних. Access можна відобразити більшості зображень і графіки безпосередньо на формі. Для інших об'єктів у програмі Access відобразиться піктограма застосунку, у якому створено об'єкт. Наприклад, якщо об'єкт звуковий об'єкт, створений у Windows Звукозапис, ви побачите піктограму динаміка у формі.

Для чого використовують  елемент керування «Зображення»?

За допомогою елемента керування зображенням можна розмістити статичні зображення у формі. Не можна редагувати зображення у формі, але програма Access зберігає його у форматі, який дуже ефективний для застосування швидкості та розмір. Якщо потрібно використати зображення як всього тла форми, можна встановити властивість зображення у формі.

Для чого використовують  елемент керування «Діаграма»?

Додавання діаграми до сітки форми за допомогою керування діаграми. Натисніть цю кнопку і виберіть розміщення для елемента керування на формі, виконайте запуск майстра діаграм, який допоможе виконати кроки, необхідні для створення нової діаграми.

Для чого використовують  елемент керування «ActiveX»?

Щоб відкрити діалогове вікно відображення всіх елементів керування ActiveX на комп'ютері інстальовано за допомогою кнопки елемента керування ActiveX. Можна вибрати один з елементів керування та натисніть кнопку OK, щоб додати елемент керування до сітки макета форми. Не всі елементи керування ActiveX, можуть працювати з Access.

Для чого використовують  «Зв’язані елементи керування»?

   Елемент керування, джерелом даних якого є поле в таблиці або запиту, називається зв’язаним елементом керування. Зв'язані елементи керування використовується для відображення значень, які постачаються з полів у базі даних. Значення може бути текстом, числом, значенням "Так/Ні", зображенням або схемою. Наприклад, текстове поле, яке відображає прізвище працівника, який можна отримати інформацію про з прізвище, ім'я поля в таблиці працівників.

Для чого використовують  «Вільні елементи керування»?

 Елемент керування, який не має джерела даних (наприклад, поля або вираз),  називається вільний елемент керування. Використовується для відображення інформації, зображень, ліній або прямокутників вільні елементи керування. Наприклад, заголовок, який відображає назву форми – це вільний елемент керування.

Для чого використовують  «Обчислювальні елементи керування»?

 Елемент керування, джерелом даних якого є вираз, а не поля, називається обчислюваний елемент керування. Укажіть значення, яке потрібно використати як джерело даних в елементі керування шляхом визначення вираз. Вираз може бути комбінацією операторів (наприклад, = та + ), елементів керування, імен полів, функцій, які повертають одне значення і констант. Наприклад, наведений нижче вираз обчислює вартість одиниці зі знижкою 25 відсотків: значення поля "Ціна за одиницю" множиться на константне значення (0,75).

= [Вартість одиниці товару] * 0,75

Вирази можна використовувати дані з поля базової таблиці або запиту форми або звіту або дані з іншого елемента керування форми або звіту.

Примітка.: Обчислення можна також виконувати в таблицях, додавши обчислюване поле або в запитах введення виразу в рядку поле сітки запиту. Потім прив'язати  форми та звіти до цих таблиць або запитів, а обчислення відображаються на формах та звітах без необхідності для створення обчислюваного елемента керування.

Під час створення форми або звіту можна додавати та впорядковувати всі зв'язані елементи керування по-перше, особливо якщо вони складають більшість з елементами керування на об'єкт. Потім можна додати вільні та обчислювані елементи керування, які завершують оформлення за допомогою засобів у групі елементи керування на вкладці «Конструктор» у режимі розмічування або конструктора.

Елемент керування приєднується до поля через ідентифікацію поля, з якого елемент керування отримує дані. Ви можете створити елемент керування, який прив'язано до вибраного поля, перетягнувши поле з області Список полів до форми або звіту. Область Список полів відображає поля у формі базової таблиці або запиту. Щоб відобразити область Список полів , відкрийте цей об'єкт у режимі розмічування або конструктора та на вкладці Конструктор у групі Знаряддя натисніть кнопку Додати наявні поля. Якщо двічі клацнути поле в області Список полів , додається відповідний тип елемента керування для цього поля до об'єкта.

Крім того, можна прив'язати поля до елемента керування, ввівши ім'я поля в сам елемент (якщо об'єкт відкрито в режимі конструктора) або в полі властивості Джерело елемента керування на аркуші властивостей елемента керування. На аркуші властивостей визначаються характеристики елемента керування, зокрема ім’я, джерело даних і формат. Відображення або приховання вікна властивостей, натисніть клавішу F4.

За допомогою області « Список полів » – це найкращий спосіб створення зв’язаного елемента керування з двох причин:

Застосунок Access автоматично заповнює вкладені підпис елемента керування на ім'я поля (або підпис, визначений для цього поля в основній таблиці або запиті), тому не потрібно вводити елемента керування на етикетці самостійно.

Застосунок Access автоматично встановлює багато властивостей елемента керування на відповідні значення відповідно до властивості поля базової таблиці або запиту (наприклад, Формат, десяткових знаків, Маска вводу, властивості).

Якщо ви вже створили  вільний елемент керування, щоб зв'язати його з полем, скористайтесь: значення в полі, властивості, Джерело елемента керування, ім'я поля. Щоб отримати інформацію про властивість Джерело елемента керування натисніть клавішу F1, коли курсор розташовано в властивості розкривного списку.



Використані джерела та посилання

1.  ISO, "Ідентифікаційні картки - Ідентифікація емітентів - Частина 1: Система нумерації ", ISO / IEC 7812-1: 2006, Жовтень 2006 р., Http://www.iso.org/iso/iso_catalogue/catalogue_tc/catalogue_detail.htm? csnumber = 39698>.
2. Фрід, Н. і Н. Боренштейн, "Багатоцільова Інтернет-пошта. Розширення (MIME) Частина перша: формат Інтернет-повідомлення органів», RFC 2045, листопад 1996.
3. Bradner, S., "Ключові слова для використання в RFC для позначення. Рівні вимог », BCP 14, RFC 2119, березень 1997 року.
4. Fielding, R., Gettys, J., Mogul, J., Frystyk, H., Masinter, L., Leach, P., та Berners-Lee, "Гіпертекст. Протокол передачі - HTTP / 1.1 ", RFC 2616, червень 1999.
5.Rescorla, E., "HTTP Over TLS", RFC 2818, травень 2000.
6. Бернерс-Лі, Т., Філдінг, Р., і Л. Масінтер, "Уніформа. Ідентифікатор ресурсу (URI): загальний синтаксис ", STD 66, RFC 3986, січень 2005.
7. Хансен, Т., Харді, Т., Л. Масінтер, "Керівні принципи і процедури реєстрації нових схем URI", BCP 35, RFC 4395, лютий 2006.
8. Josefsson, S., "Дані Base16, Base32 і Base64.Кодування", RFC 4648, жовтень 2006.
9. Крокер, Д. і П. Оверелл, "Доповнений БНФ для синтаксису. Технічні характеристики: ABNF ", STD 68, RFC 5234, січень 2008.
10. Cooper, D., Santesson, S., Farrell, S., Boeyen, S., Housley, R., W. Polk, "Інтернет X.509 відкритий ключ" Сертифікат інфраструктури та список відкликаних сертифікатів профілю (CRL", RFC 5280, травень 2008.
11. Ноттінгем, М. і Е. Hammer-Lahav, "Визначення добре відомих уніфіковані ідентифікатори ресурсів (URI), RFC 5785, Квітень 2010.
12. Freed, Н., Klensin, J., і T. Hansen, "Тип носія специфікації та реєстраційні процедури ", BCP 13, RFC 6838, січень 2013.
13. NIST, "Безпечний хеш-стандарт", FIPS 180-3, жовтень 2008 р.,             <http://csrc.nist.gov/publications/fips/fips180-3/fips180-3_final.pdf>.
14.[CCN] Jacobson, V., Smetters, D., Thornton, J., Plass, M.,Бриггс, Н., і Р. Брайнард, "Мережа іменного змісту", Праці 5-ої міжнародної конференції
 «Нові мережеві експерименти та технології» (CoNEXT '09), грудень 2009 року.
15. Hallam-Baker, P., Stradling, R., Farrell, S., Kutscher, Д., і Б. Олман, "Іменована інформація (ni) URI схема:Факультативні можливості ", Робота в прогрес, червень 2012.
16. [Лун] Вікіпедія, "алгоритм Luhn mod N", вересень 2011 р.,               <http://en.wikipedia.org/w/index.php? title = Luhn_mod_N_algorithm & oldid = 449928878>.
17. Вікіпедія, "Схема магнітного URI", березень 2013 р.,              <http://en.wikipedia.org/w/index.php? title = Magnet_URI_scheme & oldid = 546892719>.
18.Dannewitz, C., Kutscher, D., Ohlman, B., Farrell, S.,  Ahlgren, B., і M. Karl, "Мережа інформації (NetInf)- Інформаційно-орієнтовану мережеву архітектуру ", Комп'ютерні комунікації, том 36, випуск 7, стор. 721-735, ISSN 0140-3664, 1 квітня 2013 року,  <http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/
S0140366413000364>.
19. Орман, Х. і П. Хофман, "Визначення сильних сторон. Публічні ключі, що використовуються для обміну симетричними ключами ", BCP 86, RFC 3766, квітень 2004.
20. Huston, G., "Адміністрація спеціального призначення IANA. Блок адрес IPv6 ", RFC 4773, грудень 2006 року.
21. Нікандер, П., Лаганьє, Дж. І Ф. Дюпон, "Префікс IPv6 для ідентифікаторів криптографічного хеша для накладання (ORCHID)", RFC 4843, квітень 2007.
22. Narten, T. і H. Alvestrand, "Керівні принципи для написання розділу IANA з розгляду в RFC ", BCP 26, RFC 5226, Травень 2008.
23. Фаррел, А., "Міркування IANA щодо трьох листів. Акроніми ", RFC 5513, 1 квітня 2009.
24. Тернер, С. і Л. Чен, "MD2 до історичного статусу", RFC 6149, березень 2011 року.
25. Тернер, С. і Л. Чень, "MD4 до історичного статусу", RFC 6150, березень 2011 року.
26. Тернер, С. і Л. Чень, "Оновлені міркування безпеки для MD5 Message-Digest і алгоритмів HMAC-MD5", RFC 6151, березень 2011 року.
 
27. Барт, А., "Концепція походження мережі", RFC 6454, Грудень 2011 року.
28. Hoffman, P. та J. Schlyter, "Аутентифікація на основі DNS. Безпеки транспортного шару названих об'єктів: (DANE) (TLS). Протокол: TLSA ", RFC 6698, серпень 2012.

29. Ходжес, Дж., Джексон, С., і А. Барт, "HTTP Strict. Транспортна безпека (HSTS) », RFC 6797, листопад 2012 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар