вівторок, 25 вересня 2018 р.

Форматування сторінок текстового документа



Практична робота.
Текстовий редактор. Форматування текстового документа.
Технічні вимоги до текстового документа: 
  Виконати налаштування параметрів сторінки:
Формат сторінки – А3; ліве поле - 1,8 см, праве поле – 1,6 см, верхнє поле – 1,5 см, нижнє поле – 1,7 см.
Виконати налаштування параметрів об’єктів на сторінці:
Заголовок – вирівнювання по центру, шрифт -Arial Black, рівень контуру – напівжирний курсив, розмір шрифту - 19 пт,  колір – темно-червоний.
Основний текст – вирівнювання по ширині, шрифт - Times New Roman, розмір – 15 пт,  колір –світло-коричневий.
Абзаци:  лівий відступ першого рядка – 1,3 см, міжрядковий інтервал – 1,2 см, інтервал між абзацами: перед абзацами 1 см  і після абзаців 1 см.
Список розташувати у дві колонки  з роділювачем на аркуші з нумерацією: список створити у  форматі: а)____; б)____; в)_____; 
Нижній колонтитул: містить запис про автора роботи, а саме: П.І.Б. учня, клас, дата виконання роботи. Колір сторінки: оранжевий. 
Водяний знак: герб закладу.  Рамка: фіолетова. 
Вставити номери  сторінок у верхньому колонтитулі праворуч.
Вставити зображення із  символів:  "©НАШ-ЛІЦЕЙ- 2018" розміром 1,8x1,2 см і розташувати в верхньому  колонтитулі по центру .
Вставити титульну сторінку, скориставшись шаблоном "Газетний папір", на якій прописана назва  текстового документа "Історія нашого  Ліцею"
Вставити текстове поле на титульну сторінку, в цьому полі записати "П.І.Б. учня, клас, дата виконання роботи" і розмістити це текстове поле внизу під заголовком титульної сторінки.

Текст для опрацювання

Герб ліцею 7

Історія нашого ліцею

Середня школа №7 була заснована в січні місяці 1954 року. Вона виникла на базі 2-ї та 25-ї шкіл міста. В школі було 19 викладачів та 370 учнів, старшим класом був сьомий.
До  жовтневої революції 1917 року в приміщенні нашої школи розташовувалось комерційне училище, а вже при радянській владі в ньому розташовувалась школа. В 1954 році колектив вчителів та учнів проробив велику роботу: потрібно було привести до ладу будівлю школи, пришкільну ділянку. Колективними зусиллями створювались майстерні, будувалась теплиця, голуб’ятник, крільчатник, упорядковувала спорт площадка.
Скільки любові, праці було вкладено у все, що тепер є в нашій улюбленій школі.
У нашій школі працювали вчителі: Шостак Зінаїда Петрівна; Горчинська Марія Францівна; -
Гавриленко Ірина Григорівна; Мельничук Тамара Сергіївна; Павловська Клара Євгенівна;
Найдорф Раїса Йосипівна; Рядченко Ганна Григорівна; Сидорук (Белова) Людмила Миколаївна; Герасимчук Тетяна Миколаївна; Ординська Людмила Григорівна; Рачук Ганна Миколаївна; Старовойт Марія Яківна; Дубинська Алла Аркадіївна.
Прекрасні вчителі були візитною карткою нашої школи. У першу чергу особливої уваги заслуговує вчителька російської мови і літератури Боб Ксенія Спиридонівна. Її особливими рисами є високий професіоналізм, ерудиція, виняткова інтелігентність.
Уроки української мови та літератури Ганни Григорівни Ридієнко були настільки цікаві, змістовні, захоплюючі й емоційні, що викликали захват не лише в учнів, але й і у вчителів. Як класний керівник Ганна Григорівна була турботливою матірю, чуйною і разом з тим вимогливою та суворою.
Улюбленицею всіх учнів була вчителька історії і суспільствознавства Нелла Бенціонівна Гольдіс. Її уроки історії відрізнялися високою ідейністю, змістовністю, теоретичною грамотністю. А як класний керівник Нелла Бенціонівна була зразком відданості дітям і взірцем правильної роботи з ними. Пройшло багато років, як Нелла Бенціонівна пішла на заслужений відпочинок, а її колишні учні, мов до рідної матері, постійно приходили до улюбленої вчительки додому.
39 років життя віддала школі №7 вчителька хімії Клара Євгенівна Козлова. Якщо вчителька зуміла прищепити таку любов до хімії своїм учням, і якщо навіть тільки один з них присвятив усе своє життя цій науці, то вона гідна всіляких похвал, бо дала країні вченого-хіміка. Цей випускник її гордість і радість. Це Коля Герасимчук. Чимало років він працював у Київському університеті, де отримав звання кандидата хімічних наук. Зараз вже професор, доктор хімічних наук Микола Герасимчук працює в Спрингфільдському університеті США.

Немає коментарів:

Дописати коментар